Elmasonic xtra ST

XTRA ROBUST OG XTRA EFFEKTIVT ULTRALYDSRENSER.

Elmasonic xtra ST er specielt designet til ultralydsrensning hvor man ønsker et robust og effektivt ultralydsrenser. Elmasonic xtra ST er derfor velegnet til f.eks. værksteder hvor der skal ultralydsrenses inden inspektion og/eller reparationsopgaver, og særligt hvor emnerne er så forurenet at de kræver et effektivt ultralydsrensekar der løser opgaven hurtigst muligt.

Elmasonic xtra ST-serien findes i 8 forskellige størrelser fra 30 – 250 liter og alle ultralydsanlæg er som standard udstyret med termostatstyret opvarmning, sweepmodulation og multifrekvensteknologi.

DINE FORDELE NÅR DU VÆLGER EN ELMASONIC XTRA ST ULTRALYDSRENSER

 • Multifrekvensteknologi: 25 og 45 kHz til både grov og fin ultralydsrensning.
 • Mobilitet giver fleksibilitet med hvor opgaverne kan udføres.
 • Ergonomisk og nem at betjene.
 • PULSE - SWEEP OG DYNAMIC ultralydsfunktion til de ekstra svære opgaver.
 • Mulighed for Filter, Rinse, Move og Table tilkøb

Udstyr

ELMA FILTER

Elma Filter skaber cirkulation i rensekarret med en volumenstrøm på 400 liter/t og fjerner fine partikler fra rensevæsken. Frasorteringen af de fine partikler med Elma Filter er med til at forlænge rensekarrets levetid mm.

ELMA MOVE

Elma Move sikrer en homogen renseprocess ved at bevæge kurven lodret op og ned i rensevæsken ni gange i løbet af renseprocessen. Elma Moves lodrette bevægelse optimerer fordelingen af ultralydseffekten i rensekarret.

Elma Move fås i forskellige størrelser til hele Elmasonic xtra ST serien.

ELMA RINSE

Med Elma Rinse får du muligheden for at udvide renseprocessen med skyllefunktion. Elma Rinse giver mulighed for at skylle med poste- eller demineraliseret vand før eller efter ultralydsrensen.

ELMA TABLE

Med Elma Table kan rensede emner let placeres før, under eller efter renseprocessen. Desuden kan Elma Table parres med Elma Rinse og dermed benyttes som skylleplatform. Elma Table har en drænbakke med afløbsventil så man let og problemfrit kan for-rense og skylle emner.

Hvorfor skal du vælge Elmasonic Xtra ST

Elmasonic xtra ST ultralydskar er opbygget helt af rustfast stål og kan leveres med hængslet isoleret låg, hvorved både støj og varmetab minimeres. Ultralydstanken er indvendigt forsynet med beslag således at kurven ikke står på bunden af karret, men placeres på svejste beslag på indersiden af karret.

En stor fordel ved disse beslag er, at de samtidigt virker som afsætningsplads for kurven over væskeniveau - både før og efter ultralydsrensning. På den måde kan man efter ultralydsrengøringen lade kurven og emnerne dryppe af inden kurv og/eller emner fjernes.
Elmasonic xtra ST ultralydsrenser har multifrekvens-teknologi, der giver mulighed for valg mellem 25 og 45 kHz ultralydsfrekvens. På den måde kan benytte den bedste ultralydseffekt til opgaven; 25kHz anvendes typisk til de sværeste ultralydsopgaver og 45 kHz til præcisionsrensning med ultralyd.

Kontrolpanelet på Elmasonic xtra ST er ergonomisk placeret øverst på anlægget og giver dermed mulighed for hurtig og nem kontrol af de nødvendige parametre, såsom tid, temperatur, ultralydsfrekvens, PULSE- og DYNAMIC-funktion.

Gå til producentens hjemmeside

Få et uforpligtende tilbudSærlige funktioner

Mobilitet:
Alle modeller er monteret på hjul, hvilket gør det nemt at flytte ultralydsrenseren imellem arbejdsstationer i produktionsrummet eller på værkstedet.

Multifrekvensteknologi:
Elmas effektive multifrekvensteknologi optimerer udnyttelsen af udstyret, således man kan vælge den rigtige ultralydsfrekvens til renseopgaven.

SWEEP:
Sweep-funktionen skaber et uniformt ultralydsfelt i rensekarret og sørger for en mere jævn og effektiv renseprocess.

PULSE:
Elmasonic xtra ST Pulse funktion forstærker ultralydsbølgernes intensitet og bidrager til at fjerne svært forurening eller skidt.

DYNAMIC:
Med Dynamic funktionen kombineres Sweep og Pulse til et program. Intense ultralydsbølger yder deres maksimale ved hjælp af det isolerende lydfelt, der mindsker tabet af ultralydsbølger.

Elmasonic xtra ST egner sig perfekt til…

 • Ultralydsrensning og affedtning af fine mekaniske emner
 • Nænsom ultralydsrens og affedtning af emner med sarte overflader
 • Ultralydsrensning og affedtning af emner med kompliceret geometri og hvor det er svært at komme til
 • Elektriske komponenter og printkort som har brug for ultralydrensning eller affedtning
 • Fjernelse af olie, emulsion og fedt
 • Effektiv fjernelse af fine spåner og partikler
 • Fjernelse af rust
 • Fjernelse af sod og forbrændingskomponenter
 • Tank udført i særligt ultralydsegnet rustfrit stål.
 • Industrielle ultralydskomponenter.
 • Designet for nem serviceadgang til elektroniske komponenter.
 • Automatisk sikkerhedsafbryder der stopper ultralyden efter 12 timers konstant drift.
 • Yderligere sikkerhedskontrol frakobler ultralydsrenseren ved overophedning ved 90 grader.

LÆS MERE OM ELMASONIC XTRA ST ULTRALYDSANLÆG I VORES BROCHURE

VIDEO

Se hvorfor ultralydsrensing er den bedste måde du kan rengøre dine emner på. Videoen viser også anvendelse af PULSE-, SWEEP- og DYNAMIC-funktion.

Andre produkter fra Elma Schmidbauer GmbH

Hos ABC-CLEAN tilbyder vi også andre ultralydsrensere fra Elma.

Elmasonic SELECT

Læs mere

Elmasonic Xtra TT

Læs mere

Elmasonic X-tra line

Læs mere