Vapormatt vådblæsning

ABC-CLEAN har siden starten af 1970’erne leveret vådblæsningsanlæg til den danske industri. Vapormatt er et familiefirma, som startede med Norman Ashworth i begyndelsen af 1950’erne. Han var en af pionererne indenfor udviklingen af vådblæsningsprocessen. Firmaet bliver i dag drevet videre af hans 3 børnebørn, og er den absolut førende leverandør af industrielle vådblæsningsanlæg.

Vådblæsning udmærker sig ved at benytte et blæsemedie sammen med vand. Herved virker vandet som stødpude mellem blæsemedie og overflade, hvorved at man opnår mindre rejsning af overfladen end en tilsvarende tør blæseproces. Yderligere kan man til vandet tilføje affedtningsvæske eller rustbeskyttelse.

Vapormatt vådblæsning anvendes både indenfor reparationsopgaver og ny produktion.
Vapormatt tilbyder et udvalg af manuelle, automatiske og speciallavede vådblæsningssystemer.


Vådblæsning

Vådblæsning er en lukket proces, hvor man i en tank har blæsemedie, vand og et mildt affedtningsmiddel.

Der findes mere end 100 forskellige typer blæsemedier, hvor de mest almindelige er glasperler, aluminiumoxid og plastgranulat. Hvert blæsemedie har sine fordele, og mediet vælges til den aktuelle opgave.

I sumpen er der placeret en speciel lavtrykspumpe der fører en blanding af blæsemedie og vand / affedter op til procespistolen.

Ved procespistolen bliver trykluften tilført, og det er først ude ved procespistolens dyse, at blæsemedie, vand / affedter bliver accelereret.

Efter endt cyklus skyller man emnet med en skyllepistol. Denne skyllepistol kan enten være tilsluttet ledningsvand, eller et lukket kredsløb, hvor man anvender vandet fra anlæggets filter.

Gå til producentens hjemmeside

Download tekniske detaljer

Ønsker du mere information?

Dine fordele ved at vælge et Vapormatt anlæg

  • Førende producent
  • Automatiske- og manuelle løsninger
  • Overfladebehandling og affedtning i samme proces
  • Støvfri proces og støvfrit arbejdsmiljø

VIDEO

Se demonstration af Vapormatt Cougar Et manuel vådblæsningsanlæg.

Få et uforpligtende tilbud på vådblæsningsanlæg